Finančný sprostredkovateľ


Kto sú to vlastne finanční sprostredkovatelia?

Stručne sa dá napísať, že sú to ľudia, ktorí sa starajú o financie klienta. Stretávame sa s nimi na každom kroku, popísalo sa o nich už dosť, pozitívne aj negatívne. Pozitívne či negatívne nálepky označujúce „finančákov“ si však daní finanční sprostredkovatelia budujú sami, na základe ich odborných poznatkov a, čo je veľmi dôležité, na základe ich morálnych a etických zásad.

Niektorí ľudia sa pri výbere hypotéky rozhodnú, že využijú služby pobočkových pracovníkov, iní sa rozhodnú pre služby finančných sprostredkovateľov. Avšak, úrokové sadzby sa menia neustále, a preto je veľmi neefektívne spoliehať sa len na vlastnú snahu a snahu „pobočkárov“, ktorí vás za každú cenu budú prehovárať do „svojej“ banky. Finanční sprostredkovatelia to majú všetko zmapované a ušetria váš čas maratónov po bankách, ktorý môžete stráviť s rodinou.

V nasledujúcich riadkoch vám stručne prezradím pár faktov, ktoré ste ako bežný klient vedieť nemohli.

Takže, vedeli ste, že iba jediná banka vie dať bezúčelovú hypotéku až do výšky 90% z hodnoty nehnuteľnosti bez navýšenia úrokovej sadzby? Nevedeli, ale to nevadí. Ďalej, vedeli ste, že iba jedna banka uzná živnostníkovi ako jeho príjem 30% tržieb, keď štandard je 10%? Vedeli ste, že len dve banky zo všetkých počítajú priemerný príjem za 3 mesiace, hneď po uplynutí skúšobnej doby?                                                                                                                       

A týchto „vedeli ste, že“ je omnoho viac. Stačí len využiť služby, ktoré vám finančný sprostredkovateľ ponúka. Ak si teda zvolíte finančného sprostredkovateľa, ušetrí vám to čas, nervy, a čo je hlavnou podstatou, ušetrené budú vaše peniaze.

A ešte niečo na záver, finanční sprostredkovatelia zodvihnú telefón aj mimo pracovnej doby. Skrátka, urobí všetko preto, aby pre vás našiel optimálne riešenie 🙂