Zabezpečenie príjmu


Skôr, než sa pustíme do rád, ako si zabezpečiť príjem,musíme si objasniť prečo je dôležité príjem ochrániť. Každý deň sa ráno zobudíme do nového dňa, a či už sa tešíme alebo nie, ideme do práce. Či sa nám to páči alebo nie, práca nám dáva príležitosti plniť si svoje sny, plány, zabezpečuje chod každodenného života a v neposlednom rade – platí nám účty, poskytuje nám príjem. Áno, práve príjem je neoddeliteľnou súčasťou každého človeka. Ťažko naň pracujeme, no oveľa ľahšie ho môžeme stratiť. 

V živote nastávajú nečakané udalosti, kedy môžeme o príjem prísť, napríklad pri úraze alebo závažnej chorobe. Výpadok príjmu môže byť z hľadiska vážnosti buď krátkodobý a v tom horšom prípade, dlhodobý. Nepochybne, tieto udalosti ovplyvnia životný štandard, na ktorý sme zvyknutí a kvalita života sa môže znížiť.  Keď už však táto neľahká situácia nastane, je dôležité byť na ňu včas pripravený, aby dôsledky, ktoré ovplyvnia rodinný rozpočet, boli minimálne.

Existuje veľa spôsobov a riešení, ako v predstihu predísť tejto situácií. A keďže každého životná situácia je individuálna, treba pri zabezpečovaní príjmu dbať aj na tento faktor. Je možné poistiť si úplný výpadok príjmu prípadne jeho pokles,ďalej trvalé následky, poistenie invalidity následkom úrazu, poistenie kritických chorôb… Skrátka,možností je mnoho.

Je len na Vás, ako sa rozhodnete zabezpečiť si príjem – a teda vlastnú budúcnosť v kritických časoch. Ak sa teda rozhodnete pre toto poistenie, je dôležité pochopiť, že tú správnu poistku, šitú na mieru, nenájdete v žiadnom katalógu. Je preto nevyhnutné správne definovať individuálne požiadavky a hľadať taký produkt, ktorý dané kritériá bude spĺňať. Aj v tomto prípade však platí zásada, že čím je poistenie komplexnejšie, tým výhodnejšie pre Vás.